Przepis na koktajl:
Składniki:
50 ml wódki o smaku limonki V-One Limonka
30 ml soku z limonki
20 ml syropu z mięty
15 ml soku z agawy
4-6 listków mięty
Kostki lodu
Instrukcje:
Przygotuj szklankę do podawania koktajlu. Może to być kieliszek koktajlowy lub szklanka do whisky.
Wypełnij szklankę kostkami lodu, aby ją schłodzić.
Wlej 50 ml wódki o smaku limonki V-One Limonka do shakera.
Dodaj 30 ml soku z limonki do shakera. Sok z limonki nadaje koktajlowi świeżości i kwasowości.
Dodaj 20 ml syropu z mięty. Syrop z mięty doda charakterystycznego smaku i świeżości.
Wlej 15 ml soku z agawy do shakera. Sok z agawy nada koktajlowi słodyczy i lekkości.
Dodaj 4-6 listków mięty do shakera i delikatnie je zgnieć, aby uwolnić aromat i smak mięty.
Zamknij shaker i energicznie potrząsaj przez kilka sekund, aby dokładnie wymieszać składniki i wyciągnąć esencję z mięty.
Otwórz shaker i odcedź koktajl przez sitko do wcześniej przygotowanej szklanki z lodem.
Możesz udekorować koktajl świeżymi listkami mięty lub plasterkami limonki dla efektu wizualnego.
Podawaj i ciesz się tym wyrafinowanym koktajlem z wódką o smaku limonki!
Ten koktajl łączy w sobie wyrazisty smak limonki z odrobiną słodyczy mięty i agawy. Jest idealnym napojem na gorące letnie dni lub jako orzeźwiający dodatek do specjalnych okazji
Wódka, V-one, wódki, Producent, Rozlewnia, Polska, wódka, alkoholi, orkiszowej, premium, vanilla, jagody, kawa, orkisz, Produkcja, Likier, Wodka, wiśniowa, limonkowa, wiśniowy, Destylernia, jagodowa, grapefruitowa, ogórkowa, ogorek, Trzy, Kawa, czysta, ogórek, Orkiszowa, mięta, wódek, lubelszczyzny, z, lubelska, miętowa, Miętóweczka, mieta, kawowa, lime, limonka, grapefruit, bez, trzy, wisnia, gmo, wytrawna, organiczna, Wesele, kratowych, spirytusu, kraftowej, kraftowa, Wódki, kratowe, Destylarnia, wodki, wodka, vodka, Krawtowa, Kraft, Manufaktura, Weselna, na, Orkisz, wesele, Dystrybutor, Hurtownia, Alkohole, Polski, kraft, Creafted, Kraftowa, smakowa, Likiery, polskie, kamień, V, one, Rozlew, rozlewy usługowe, rozlewy alkoholu usługowe
|