Wódka od zawsze stanowi jeden z ulubionych trunków Polaków i jest też naszym flagowym produktem eksportowym I chociaż coraz większą popularnością cieszyć zaczyna się wódka ziemniaczana, to ta zbożowa przechowuje w sobie całe bogactwo smaku oraz aromatu. Jak powstaje? Dlaczego nasza wódka jest wyjątkowa? Sprawdź sam!
Jak przebiega proces powstawania trunku?
Wódka jest destylatem alkoholowym, w którym spirytus rozcieńcza się wodą. Według przepisów wódką nazywa się trunki zawierające minimum 37,5% alkoholu, przy czym wódka tradycyjna to trunek o zawartości alkoholu 40%. Proces produkcji wódki zaczyna się od przygotowania
zacieru, czyli roztworu drożdży, cukrów (uzyskanych ze zboża, w przypadku naszej wódki z orkiszu) i wody. Zacier poddaje się następnie fermentacji. Gdy posiada on już 8% alkoholu, co wskazuje na zakończenie procesu fermentacji, roztwór poddaje się destylacji, podnoszącej zawartość alkoholu do 90%. Na tym etapie dodaje się także spirytus zbożowy. Trunek na końcu rozcieńcza się wodą tak, aby uzyskał on moc 40%.
Dlaczego warto wybrać Vodka-V-One?
Produkowana przez nas wysokiej jakości Vodka-V-One to trunek wyjątkowy. Wytwarzany ze stuprocentowego orkiszu, niemodyfikowanego genetycznie, pozbawiony jest glutenu i dodatku sztucznych substancji; stąd bierze się jego wyjątkowy smak. Oryginalna receptura nie zmieniła się przez lata, a alkohol nadal produkowany jest metodą tradycyjną przez
największych mistrzów gorzelnictwa, posiadających ponad 40-letnie doświadczenie w branży alkoholowej. Zboże, używane do produkcji naszej wódki, pochodzi z polskich pól; mamy dzięki temu pewność, że jest to surowiec najwyższej jakości. Nowością w naszej ofercie jest wódka
smakowa V -One Triple Berry o zachwycającym owocowym aromacie, zawierająca w swoim składzie naturalne dodatki w następujących proporcjach: 60% malin, 30% jagód, 10% truskawek. Polecamy jej podawanie z lemoniadą, mrożonymi jagodami i dużą ilością lodu.